Руски историк разчлени любимата си, но бе твърде пиян, за да го прикрие

Руски историк разчлени любимата си, но бе твърде пиян, за да го прикрие

Прочут руски историк призна, че е убил любовницата си – негова бивша студентка, след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце. 63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.
Адвокатът му Александър Почуев заяви, че Соколов, експерт по Наполеон, е признал вината си и допълни, че клиентът му съжалява за стореното и е готов да сътрудничи на властите.
Проф. Соколов е признал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката ѝ. Извършителят е възнамерявал да се отърве от трупа преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон. Почуев добави още, че проф. Соколов, който е подложен на болнично лечение за хипотермия, може да е изпаднал в стрес.
Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон.
Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като ''ненормалник'', наричал любимата си ''Жозефин'' и желаещ да се обръщат към него със ''сир'', Би Би Си.
Той е и член на Францискския институт за социални науки, икономика и политика, който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет.
,,Ние с ужас научихме за жестокото престъпление, за което е виновен Олег Соколов. Никога не бихме могли да си представим, че той може да извърши толкова отвратително деяние", се казва в изявлението на института.

10.11.2019, 15:55 часа
1338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha