Киев отхвърли газовите условия на Москва

Киев отхвърли газовите условия на Москва Украйна е отхвърлила предложението на Русия за подновяване или подписване нов на двустранен договор за газови доставки, предаде ТАСС.
Министърът на енергетиката и околната среда в Киев Алексей Оржел е заявил, че условията, поставени от базираната в Москва компания "Газпром" вчера, са били неприемливи за неговата страна.
"Исканията да се откажем от заведените срещу Русия в международни съдилища дела и да подпишем документ за срок от една година са меко казано неизгодни за нас", е заявил той в ефира на местна телевизия.
Оржел е допълнил, че по въпроса за газовите доставки, че трябва да има компромис. "Споразумение обаче може да бъде постигнато единствено и само при подписване на дългосрочен контракт за доставки на синьо гориво в достатъчни количества", е казал още министърът без да посочва подробности.
Оржел не е изключил и варианта Русия да продължи да доставя газ през Украйна и след 1 януари 2020 г., когато изтича подписаният преди десетилетие договор. "При евентуално такова развитие на събитията ние ще сезираме международни правни институции. Защото ще сметнем такъв ход като опит за контрабанда", е заявил още той.
19.11.2019, 11:13 часа
721 1
Коментари

Баце

19.11.2019, 17:39 часа
Основен принцип във взаимоотношенията с Русия: "Първото предложение е най-изгодно. Всяко следващо е все по-лошо." Но когато човек зорлем иска "Да настъпва мотиката" си е негова работа.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha