Близки на детето от Кардам: Не почина заради отрова, а заради инжекцията

Близки на детето от Кардам: Не почина заради отрова, а заради инжекцията

Близките на починалото в Кардам дете продължават да обвиняват лекарите от Спешна помощ за смъртта на внука си и отказват да приемат, че детето им е починало заради отрова за гризачи. Според бабата и дядото всички деца са спели в една стая и няма причина, ако има отрова, само едно от децата да се е натровило.
По техни думи, условията в новата къща, в която живее семейството, са подходящи за отглеждане на деца.  
"Идва линейката, бие му инжекцията. Бабо, вика, много ми е топло, подаде си ръчичките и в моите ръце почина. Питам доктора какво направи, питах каква инжекция му би, казва ми "не знам", разказва бабата на детето.
След трагичния инцидент със Стефан, много хора и институции са помогнали на семейството. От няколко седмици, то вече се е пренесло да живее в друга къща, предоставена от съседка.
Отравяне със силен химически препарат против гризачи е основната версия за смъртта на детето, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. "Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска", обясни Цацаров.
Основната версия, по която се работи е, че токсичните препарати са използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.
Двете момиченца, които се лекуваха във Варна са изписани преди 2 седмици, тяхното здравословно състояние е добро, те посещават училище и детска градина.

22.11.2019, 09:34 часа
1132 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha