Изправят пред съда мъж, взел с измама дарени пари за погребение на свой колега от Врачанско

Изправят пред съда мъж, взел с измама дарени пари за погребение на свой колега от Врачанско Районната прокуратура във Враца изправя пред съда мъж, извършил измама със събрана парична помощ за погребение, научи агенция BulNews. 
Обвиняемият Г.О. изиграл майката на врачанина, който загинал при ремонт на хотел „Кемпински Зографски – Маринела“. От прокуратурата поясняват, че строителният работник И.Г. загинал на 23 юли 2015 година, при трудова злополука по време на ремонт на хотел в столицата. Колегите му събрали парична сума в размер на 1000 лева, за да помогнат на опечалените му родители.
Два дни по-късно, парите били предадени на майката на покойния в дома й в местността „Врачански лозя“ в района на Враца. На тази среща, освен колегата на И.Г. и бившата му приятелка, бил и обвиняемият Г.О., помолен да ги превозва.
На следващия ден жената посетила погребална агенция, където доплатила за необходимите разходи, като използвала част от събраните пари. Междувременно по мобилния й телефон и позвънил Г.О., който заявил, че станало объркване и въпросната сума от 1000 лева не следвало да й се дава, тъй като била предназначена за материали.
Следобед обвиняемият пристигнал с такси в дома на пострадалата, като по негово настояване тя му предала остатъка от 800 лева.
Впоследствие жената разбрала, че била измамена и не трябвало да му дава парите.
За случая била уведомена полицията. Образувано било и досъдебно производство за извършено престъпление – въвеждане в заблуда с цел имотна облага. Едва след извършване на процесуални действия спрямо Г.О. той възстановил на потърпевшата половината от причинената й щета - 400 лева.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.
 
25.11.2019, 12:34 часа
2307 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha