Съдят дилъри на хашишово масло за над 14 000 лв., продавали го на онкоболни

Съдят дилъри на хашишово масло за над 14 000 лв., продавали го на онкоболни На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура предаде двама мъже на 51 и 54г., държали с цел разпространение хашишово масло на стойност над 14 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.
Подсъдимият мъж на 51г. започнал да се интересува от производство на хашишово масло с лечебна цел след получени травми от пътнотранспортно произшествие. Така попаднал на информация в интернет.
Набавил суровина - съцветия на индийски коноп, заради високия процент на наркотично активния компонент тетрахидроканабинол. В къща извън Варна започнал да произвежда високорисковото наркотично масло.
Споделил за заниманията си със своя приятел. От него се очаквало да търси клиенти за произведеното хашишово масло с много добро качество. 51-годишният мъж разпределял продукцията си в спринцовки по 10 кубика.
Цената на една доза се продавала между 1 200-1 600 лева, като това зависело от нуждите на купувача и количеството на поръчката. 51-годишният мъж успял да произведе и спиртен извлек от индийския коноп, който смесвал с кремове за директно намазване върху кожата.
В периода от 13 до 15 април тази година, той произвел 530.55 грама масло и 125мл извлек. Наркотичното масло било поставено в 53 спринцовки, а извлекът - в стъклено шише. Кирил взел 52 спринцовки за продажба, а Росен оставил една в хладилника си за мостра при заявен интерес.
Продукцията била продавана предимно на онкоболни, а от съдебномедицинската експертиза по делото става ясно, че употребата на вещества с високо съдържание на тетрахидроканабинол уврежда мозъчните структури, имунната, сърдечно-съдовата и репродуктивната система, белия дроб, кръвта, води до мутации в ДНК и рак.
Престъпната дейност на двамата съучастници станала известна на органите на МВР. В условията на неотложност били претърсени жилища и коли на подсъдимите, от които били иззети високорисковите наркотични вещества.
И двамата подсъдими са осъждани и реабилитирани. В хода на досъдебното производство само 51-годишният мъж е съдействал на разследващите. Заради здравословното си състояние той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лева.
Съучастникът му е в затвора, където ще дочака началото на наказателния процес, който предстои да бъде насрочен за разглеждане във Варненския окръжен съд.
25.11.2019, 16:26 часа
695 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha