Търсят по дърво и камък 15 съдебни заседатели за районния съд във Враца

Търсят по дърво и камък 15 съдебни заседатели за районния съд във Враца Мераклиите да станат съдебни заседатели в районния съд във Враца се оказаха недостатъчно, за да попълнят 40-те свободни места, научи агенция BulNews. Това стана ясно по време на заседанието на врачанския общински съвет.
Оказва се, че с общинския съвет е постъпило писмо от административния ръководител и председател на окръжния съд Веселка Иванова с искане за откриване на процедура по запълване на списъка със заседателите. При определени от общото събрание на съдиите от Окръжен съд - Враца 40 броя съдебни заседатели, представеният от общински съвет – Враца списък на кандидати за районния съд съдържал едва 25 броя. Това налага отново да се открие процедура за попълване на списъка.
Припомняме, че последният избор на съдебни заседатели беше с удължен срок, тъй като желаещите да изпълняват обществената длъжност се броят на пръсти. Дори това обаче не накарало драстично по-голям брой врачани да кандидатстват за позициите.
Според запознати, тази година кандидатстването за съдебен заседател било доста сложна задача. Изисквало се попълване на редица документи, а и всеки мераклия над определена възраст, трябвало да мине щателна проверка да не би да е бил уше на службите за държавна сигурност. 
27.11.2019, 08:30 часа
2322 1
Коментари

Не го разбирам ?!?

27.11.2019, 21:28 часа
Как тъй "уше" на службите ??? Мигар там правят нещо нередно и противозаконно или "Службите" са компрометирани престъпни и е срамно да се работи за тях ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha