Пътят между Монтана и Видин е сред най-опасните в страната ни

Пътят между Монтана и Видин е сред най-опасните в страната ни Катастрофи и огромен трафик са ежедневието на главен път Е-79 между Монтана и Видин. През Дунав мост 2 само за година са преминали приблизително милион леки и тежкотоварни коли. Според последните данни на „Пътната агенция“ пътят между Видин и Кулата е сред най-опасните. Само на тази отсечка са станали над 540 катастрофи. При тях са загинали 21 души, а 200 са били ранени.
Още на изхода на Монтана в посока Видин на сравнително новия околовръстен път има препятствие за водачите, показва проверка на автоинструктора Стоян Стоянов. По думите на експерта пътят от еднопосочен, преминава в двупосочен и това създава рискови ситуации. Според него трябва да има сигнализация, която да помогне на шофьорите при подобни ситуации.
На места асфалтът е напукан, има и дупки. Стоянов подчерта, че често предпоставка за катастрофите са именно неравностите, защото шофьорът се опитва да ги заобиколи, навлиза в насрещното и понякога това е фатално.
Проверката показва още, че на места липсва и маркировка. На няколко места на отсечката има предупредителни знаци да се ограничава скоростта. Стоянов сподели мнението си, че пътят не е за всекидневно натоварване.
Правителството планира до 2022 година да се направи магистрала между Видин и Ружинци и между Мездра и Ботевград.
02.12.2019, 09:38 часа
3376 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha