МВР потвърди новината на BulNews за катастрофата с ТИР до автогарата във Враца

МВР потвърди новината на BulNews за катастрофата с ТИР до автогарата във Враца МВР излезе с официална информация за вчерашната катастрофа до автогарата във Враца.
Както първо медията ни съобщи, инцидентът е станал около 11 часа. ТИР с чешка регистрация, управляван от 50-годишния Е. И. Е. от Видин, пътувал по бул. "Васил Кънчов" в посока "Дунав мост 2", когато движещото се пред него "Пежо 307" внезапно спряло на зелен светофар. Шофьорът на голямата машина видял, че колата пред него намалява скоростта си, опитал да спре, но влачил няколко метра заради тежкия си товар, и ударил отзад френската кола. Тя била управлявана от К. П. К. на 56 години от Враца, който пътувал със съпругата си.
Свидетели на катастрофата веднага подали сигнал на тел.112 и на мястото на инцидента пристигнали линейка и пътна полиция.
Шофьорът на "Пежо"-то е бил закаран в центъра за спешна помощ в града под Околчица за изследвания и е настанен в многопрофилната болница с комоцио, без опасност за живота.
Водачът на камиона е изпробван за алкохол, като тестът е отрицателен. Той разказал, че колегата му се е държал все едно се чуди накъде да продължи движението си.
Причината за инцидента е неспазване на дистанция от страна на тежкотоварния автомобил, а материалните щети по возилата са на стойност 1 000 лева.
 
08.12.2019, 09:37 часа
2407 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha