Ужасяващ инцидент! Мъж помете с колата си дете в Бяла Слатина, прати го в болница

Ужасяващ инцидент! Мъж помете с колата си дете в Бяла Слатина, прати го в болница Мъж удари дете с колата си в Бяла Слатина и го прати в болница, съобщиха от пресцентъра на МВР във Враца.
Пътнотранспортният инцидент е станал снощи, малко след 20 часа. Лек автомобил „Опел Астра” се движел с несъобразена скорост и блъснал пресичащо на пешеходна пътека 10-годишно дете от Севлиево. Собственик и водач на колата е 61-годишният С. Л. С., жител на Бяла Слатина. Той е изпробван за алкохол с техническо средство, като то отчело отрицателен резултат.
Вследстие на удара е пострадал малкият пешеходец, който е прегледан в местния център за спешна медицинска помощ. Детето е с контузни рани в областта на левия крак, но е без опасност за живота. То е насочено към ортопедичен кабинет в многопрофилната болница в Плевен.
Причините за катастрофата са несъобразена скорост в тъмната част на денонощието при намалена видимост поради мъгла, мокър асфалт, отнемане на предимство на пешеходец, преминаващ върху пешеходна пътека, както и непредпазливост към уязвим участник в движението – дете.
По случая е образувано досъдебно производство в районното управление на Бяла Слатина.

*Снимката е илюстративна
08.12.2019, 09:57 часа
4054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha