"Българската Коледа" помага на малкия Юли от Видин

"Българската Коледа" помага на малкия Юли от Видин 6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Момчето е с церебрална парализа, фонова ретинопатия и бронхиална астма. Посещава рехабилитатори, логопеди и психолози в специализирана болница. По съвет на специалистите бащата на детето - Юри Лилов, подготвя документи за "Българската Коледа". Радостта е голяма, когато самотният родител разбира, че детето му ще получи 1 000 лева за рехабилитация.
"Много съм им благодарен. Разплаках се, още щом получих писмото. Тази година не успяхме да усвоим парите, защото първо аз се разболях, после детето се разболя и даже изгубих няколко клинични пътеки. От 1 януари ще започнем по 10 дни от Здравната каса и 10 дни от "Българската Коледа", докато изразходваме сумата. След това отново ще подадем молба. Правим рехабилитация, но с него работи и психолог, и логопед, много добри специалисти са", разказа Юри Лилов.
След всяка среща със специалистите, напредъкът на Юли е все по-голям. Това обнадеждава неговия баща и той вярва, че детето му ще се оправи.
"Има една висока пързалка тук, на която не се качи да се пусне. Там отидохме и започна да се пуска. По стълбите започна да се качва сам, два етажа си ги качва, слиза си по стълбите. Много неща са, не е само едно. От тези дребните неща стават големите", каза Лилов.
6-годишният Юли посещава дневен център и по препоръка на специалисти се подготвя за детска градина. Неговият баща има и друга идея за бъдещото му развитие.
"Аз съм решил да го запиша на източни бойни изкуства. Отначало само ще гледа. Мисля след Нова година постепенно да започне, защото източните бойни изкуства са му доживотна рехабилитация, на него това му трябва. Аз съм сигурен, че той ще се оправи", казва самотният баща.


 
10.12.2019, 09:50 часа
723 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha