Запалиха тържествено светлините на коледната елха в Мездра /снимки/

Запалиха тържествено светлините на коледната елха в Мездра /снимки/ В деня на св. Ана - 9 декември, считана покровителка на семейството, брака и майчинството, тържествено бяха запалени светлините на коледната елха на градския площад в Мездра. По този повод литературно-музикална програма изнесоха възпитаници на Сдружение „Новото поколение на талантите“, на Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и ученици от ОУ „Христо Ботев“ и ПГ „Алеко Константинов“. Ритуалът, организиран от Община Мездра в навечерието на Рождественските празници, събра десетки деца, техните родители, баби и дядовци. 
В мразовитата декемврийска привечер на импровизираната сцена пред хотел „Родина“ се изявиха вокалните групи „Wings” и „Little Wings“ с ръководител Тони Яшова от „Новото поколение на талантите“, мажоретният състав с ръководител Христина Стоянова и групата за художествено слово с ръководител Лилия Христова при ЦПЛР, както и малките коледари от ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Христина Иванова. Водещи бяха средношколците от ПГ „Алеко Константинов“ Михаела Христова и Анатоли Литков. 
„За мнозина от вас навярно изтича една много тежка година, каза в приветствието си кметът на Мездра Иван Аспарухов. Но пък идват най-хубавите дни - коледните и новогодишните празници. Затова, скъпи деца, обичайте своите родители! А вие, родители, обичайте своите деца! Само обичта ще ни направи по-добри и по-щастливи. И за да разберат децата, че няма малки и големи градове, че няма нищо по-ценно от родния дом, тази вечер Дядо Коледа пристигна от Лапландия, за да им раздаде подаръци!“, споделиха средношколците. 
По-сетне всички отброиха от 10 до 1, след което грейнаха светлините на коледното дърво, а небето над града беше озарено от феерична заря. 
По инициатива на треньора Жанета Маринова добрият белобрад старец раздаде подаръци и на малките атлетически таланти от Спортен клуб „Атлет“. Специален подарък от кмета на Мездра получи и деветкратният Спортист №1 на общината Митко Ценов, с пожелание догодина да направи така, че да сбъдне своите мечти.
 
10.12.2019, 12:16 часа
1344 2
Коментари

много тъп въпрос

10.12.2019, 14:36 часа
И сега да оставим традициите и доброто коледно настроение, за да търсим отговори на тъпи въпроси?

Въпрос от жителите на гр.Мездра

10.12.2019, 12:52 часа
Добре беше новината да е съпроводена с информация: колко все пак струва на добросъвестния данъкоплатец???...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha