Задушлива миризма от промишлената зона в Монтана вдигна на крак институциите

Задушлива миризма от промишлената зона в Монтана вдигна на крак институциите Гъст дим, носещ се от промишлената зона на Монтана, вдигна на крак институциите, научи агенция BulNews. От около два месеца в регионалната екоинспекция в областния град не престават да валят сигнали за задушлива миризма, която се носи в зоната.
Хората се оплакват, че има моменти, в които е невъзможно да се диша, а вонята била повече от непоносима. При последния сигнал от миналия месец били уведомени и областния управител, областната дирекция по безопасност на храните и регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението.
Бил сформиран екип, който извършил незабавна проверка по оплакването. Оказало се, че в проверените райони в промишлената зона не са констатирани изгаряния, горивни процеси и следи от тях, вследствие на които да се замърсява въздухът. По време на обхода дори не миришело и никъде не бил забелязан пушек.
При оглед на терен, намиращ се на около един километър северно ПСОВ – Монтана експертите забелязали тлеещо „гнездо“ от депонирана птича торова постеля между две разорани ниви. Месец преди това, на същото място, отново имало такъв проблем. Тогава инспекторите се бяха разпоредили тлеещата тор да бъде зарината, но това не се случило, а постелята между двете ниви не била разхвърляна и зарината.
При проверката било установило, че на четири места все още имало тлеещи и димящи огнища. Именно от тях идвало обгазяването в района с остра и задушлива миризма.
По случая отново са уведомени областният управител на Монтана и служителите на областната дирекция по безопасност на храните.

*Снимката е илюстративна
 
12.12.2019, 08:40 часа
2123 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha