Ето как да преборим махмурлука и да оцелеем след празниците

Ето как да преборим махмурлука и да оцелеем след празниците

Диетолози дадоха своите съвети за справянето с махмурлука след празнично угощение. Според експерти цитрусовите плодове вършат отлична работа в битката с него.
"Зелева саламура помага не по-малко – тя съдържа много витамин С и млечна киселина. Зеленият чай с резен лимон, алкализираща минерална вода също работят добре. И, разбира се, приемайте абсорбенти", съветват лекари.
Диетолози припомниха, че в никакъв случай не трябва да смесвате различни видове алкохол и в идеалния случай трябва напълно да се ограничим до една напитка.
"Сухото червено вино е идеално за всеки празник, включително и за Нова година - то не само подчертава вкуса на повечето ястия, но също така съдържа много антиоксиданти, които ще сведат до минимум отрицателните ефекти на алкохола върху организма на следващия ден".
По-рано учени от Брайтънския университет във Великобритания заяви, че е най-лесно се напиваме от сладките питиета – шери и портвайн, но бързо ни повалят и уискито и пенливите вина. Според повечето специалисти водката докарва най-малко главоболия и дори да прекалите ще се чувствате „малко по-малко зле“ на следващата сутрин.

23.12.2019, 15:00 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha