Спират движението на камионите над 12 т по автомагистралите преди Коледа

Спират движението на камионите над 12 т по автомагистралите преди Коледа В последния работен ден преди Коледа в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите, информират от АПИ.
Ограничението е от 16 до 20 часа, целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.
Дижението се ограничава в следните участъци от републиканската мрежа: автомагистралите; с. Ребърково - Ботевград; от Благоевград до ГКПП "Кулата"; в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП "Калотина" - София; Варна - Бургас;път II-18 Околовръстен път на град София;път II-99 Бургас - Царево.
Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 26 декември/четвъртък/от 14 до 20 часа.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.
В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно на АМ "Хемус" в района на тунел "Витиня" да има по-бавно предвижване, предупреждават от пътната агенция. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин е проходът "Петрохан" и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 декември ще има две ленти за влизащите в София по път /Е-79/. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".
Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация, да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
23.12.2019, 12:40 часа
534 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha