Опозиция в Турция е против изпращането на войници в Либия

Опозиция в Турция е против изпращането на войници в Либия Основната опозиционна партия в Турция се противопостави днес на изпращането на турски войници в Либия, като изтъкна, че това може да изостри конфликта в тази страна и да предизвика разрастването му в региона, предаде Ройтерс.
Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че правителството ще поиска одобрението на парламента за изпращане на военни части в Либия, след като правителство на националното съгласие на премиера Файез ел Сарадж поиска помощ за отблъскване на настъплението на силите на влиятелния в Източна Либия военен командир Халифа Хафтар.
След среща с външния министър Мевлют Чавушоглу във връзка с предложението за изпращане на войници в Либия заместник-председателят на опозиционната Народнорепубликанска партия /НРП/ Юнал Чевикйоз каза, че НРП е против това решение.
"Ние смятаме, че трябва да се даде приоритет на дипломацията, вместо да ставаме част от опосредствана война", каза Чевикйоз.
Той добави, че изпращането на войници в Либия ще причини разрастване на конфликтите в региона и ще задълбочи последиците от тях.
По-рано НРП подкрепи предложенията за изпращане на турски военни в Северна Сирия, където Турция осъществи три военни операции в продължение на три години. Въпреки това НРП заяви, че не одобрява военни операции извън границите на страната.
30.12.2019, 15:20 часа
371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha