Полицаи отиват в затвора за кражба на цигари за 40 бона

Полицаи отиват в затвора за кражба на цигари за 40 бона Апелативен съд потвърди присъдите на пловдивските полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, обвинени в грабеж и изнудване. На първа инстанция те получиха присъди лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим и за двамата.
Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени в това, че в съучастие с неизвестен извършител, са отнели 5 000 кутии цигари, „Busi-nees royals" на обща стойност 37 500 лева, 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева и кожен калъф за документи. 
Стойността на всички отнети вещи е 41 500 лева, като грабежът е в големи размери и е извършен чрез сила и сплашване. В момента на деянието Атанасов бил служител на Областната дирекция на МВР в Пловдив.
Според съда, авторството на деянието е установено чрез показания на свидетели и записи от охранителни камери за видео наблюдение.
На Модев е наложено и наказание в размер на 1 година лишаване от свобода за това, че не е взел необходимите мерки за сигурността и съхранението на служебно зачислено оръжие, като му е определено едно общо  наказание в размер на шест години лишаване от свобода.
02.01.2020, 16:05 часа
1979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha