Вирусите идват! Ето как да подсилим имунната си система

Вирусите идват! Ето как да подсилим имунната си система Минаха любимите на всички празници в края на годината. Но идват вирусите и грипът. И ако първите ги чакахме с нетърпение, то вторите искаме на всяка цена да ни подминат.
Отговорни за това да не допускат тези „нашественици“ са клетките на имунната система. Те обаче бързо се изтощават през зимата, защото са подложени на различни изпитания.
Ниските температури и липсата на свежи плодове и зеленчуци изтощават имунната система и тя лесно пропуска вирусите.
В добавка идва и стресът в края на годината, когато всички приключваме проектите, финансовата година и задачите. Затова не е изненада, че понякога точно за Коледа получаваме не само подаръци, но и хрема и кашлица. Спасението е в подкрепата на имунната система с всички възможни средства – балансиран хранителен режим, повече спокойствие и коктейли за по-силен имунитет.

Ето и няколко рецепти:
- Разбърква се куркума на върха на лъжичка с лъжица мед и половин чаена чаша кисело мляко. След закуска се приемат 2-3 лъжици.

- Настъргва се половин корен джинджифил в чаша мед. Добавят се нарязан на ситно добре измит лимон и се разбърква. Тази смес можете да правите и на чай, като разбъркате смес от нея в чаша топла вода.

- Чесън с кисело мляко: Вкусната заливка за летните пържени тиквички е вкусен коктейл и за подобряване на имунитета през зимата. Добавете го към запечени картофи или печени чушки.
03.01.2020, 11:50 часа
1348 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha