Схема в социалната мрежа: Разкриха измама с обещания за скъпоструващ мобилен телефон

Схема в социалната мрежа: Разкриха измама с обещания за скъпоструващ мобилен телефон След получен сигнал и проведени действия по разследване, служители на отдел „Икономическа полиция“ при областната дирекция на МВР във Варна са разкрили измама, извършвана в група в социална мрежа.
Потребители, членуващи в групата, са били подвеждани, че печелят скъпоструващ мобилен телефон, като за целта единствено трябва да заплатят транспортните разходи по доставката.
След като не получават т.нар. „награда“, потребителите на социалната мрежа са въвеждани в заблуда, че ще бъдат компенсирани за платената доставка с код за намаление при пазаруване, но и това не се случвало.
При действията по разследване на случая са установени двамата организатори на схемата - младеж на 20 г. и мъж на 24 г. от Благоевград. Установена е също още една участничка, която е използвана като „муле“ - жена на 32 г.. Тримата са били задържани.
Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор.
Предполага се, че потърпевшите от измамата са над 100. Сигнали за подобни престъпления са получени в София, Бургас и Панагюрище.
20.01.2020, 12:20 часа
668 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha