Здравните власти алармират: Нарастват случаите на грип във Врачанско

Здравните власти алармират: Нарастват случаите на грип във Врачанско Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през миналата седмица е нарастнал, научи агенция BulNews.
Само в рамките периода на територията на област Враца са регистрирани 52 нови случая. Според здравните власти цифрите все още не са обезпокоителни. 
Характерно за грипната инфекция е внезапното й появяване с остро начало. Лекарите съветват, ако не се чувстваме добре, да останем вкъщи, тъй като става въпрос за системна инфекция, за която е необходим постелен режим и съответните медикаменти.
През изминалата седмица общо 26 жители на област Враца са пипнали заразни вируси, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Нови двама врачани са лепнали хепатит А, а 20 са заболели от варицела. Регистриран е и един случай на салмонелоза и един заразен с туберкулоза. Установени са и два нови случая на ентероколит.
За периода 13 – 17 януари здравните власти са извършили 44 проверки по текущ контрол, като е издадено едно предписание за предприемане на хигиенни мерки. Проверени са 5 лечебни заведения за извънболнична помощ, както и 3 здравни кабинета в детски и учебни заведения.
22.01.2020, 08:30 часа
1856 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha