Ексклузивно в BulNews! Откриха насред Враца изключително опасни химикали и много отровен живак, вдигнаха под тревога ДАНС и МВР /снимки/

Ексклузивно в BulNews! Откриха насред Враца изключително опасни химикали и много отровен живак, вдигнаха под тревога ДАНС и МВР /снимки/ Изключително опасни химически вещества и огромно количество отровен живак са открити вчера насред Враца, научи ексклузивно агенция BulNews. Случаят вдигна още снощи под тревога местните структури на ДАНС и МВР. По неофициална информация става въпрос за 90 сандъка, които са докарани през 80-те години от бивш съветски военен завод. На тях не е оказано съдържанието им.
Опасната находка е открита в мазе на порутена сграда на бившия военен завод „Гаврил Генов“, която се намира на ул. „Околчица“. Намереното количество е толкова смъртоносно, че стига да унищожи Враца и околните села. Над помещението има  сервизи, автомивки и магазини, но никой от наемателите не подозира над каква опасност работи.
Спешно са уведомени министърът на вътрешните работи Младен Маринов и неговите колеги от правителство.
Всеки момент се очаква да пристигнат специализирани екипи на Гражданска защита и лаборатория, пригодена за работа в силно токсична среда. Не е изключено на мястото да дойдат и някои от министрите, за да координират обезопасяването на района и извозването на веществата, които представляват реална опасност за населението в областния град.
Кметът на Враца Калин Каменов още снощи е бил предупреден за смъртоносната находка, за да има готовност общинската администрация при нужда да реагира.
Изрично е взето решение да се запази в строга тайна наличието на толкова отровни вещества насред Враца, за да не бъде предизвикана масова паника сред населението.
На този етап липсва информация откога стоят на това място опасните химикали и отровният живак.
Тепърва ще се прави план за извозването на веществата, като не е изключено да се стигне и до евакуация на част от живеещите в квартала.
От снощи входът към мазето е отцепен, като там вече не се допускат абсолютно никакви лица, включително и полицаи.
22.01.2020, 08:21 часа
11484 7
Коментари

hahaha

22.01.2020, 12:59 часа
Държавата е поне 100 години назад в развитието си в сравнение с всички в Европа. Българина се радва на магистралка на някое ремонтче и някоя дребна далаверка. Нещата стават с много знания, четене и труд, а тези неща не са много уважавани тук.

hahaahhaha

22.01.2020, 12:57 часа
Какъв авторитет е вашият любимец? С какво е популярен? Научни статии ли е писал, какво е правил? Или е просто поредният завършил безсмислена специалност в измислен университет назначен като бушон ?

Sonya

22.01.2020, 12:24 часа
... отговорността върху общината(кмета). Г-н Каменов, някой системно ви уронва авторитета, а това може да го нарави човек с власт.

Sonya

22.01.2020, 12:21 часа
Някой клати авторитета на кмета, спечелил със 73% вота през октомври - подвежда го за училище "Козма Тричков", а всеки ден излизат нови екологични бомби, които ще се прехвърлят на него. В крайна сметака щ се окаже, че държавата ще прехвърли отговорно

Име

22.01.2020, 11:24 часа
Кой знае какви гадости още ще излязат наяве.Ама истината е така-винаги изплува.А институциите сладко спят,приспани от рушветчета и тежки софри.И после нищо не знаят.Невинни са.Ангелчета направо!

bace Yuli

22.01.2020, 10:01 часа
Ima li nekvi bokluci za prefraganie?

ttrt

22.01.2020, 08:54 часа
Продължавайте да пазите всичко в СТРОГА ТАЙНА, стига тези социалистически възгледи. Хората трябва да са информирани за всичко, но сивото вещество на обслужващия персонал на комунистите от гроб не им е достатъчно
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha