Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна диагноза

Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна диагноза Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна диагноза, съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.
Окръжна прокуратура-Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72-годишна жена, вследствие на лекарска небрежност проявена от дежурен лекар от Спешна помощ въз основа на резултатите от извършена проверка след самосезиране на прокуратурата от местни и национални медии, и сигнал на близките на починалата. 
 Образуваното производство, въз основа на данните от извършена предварителна проверка, по сигнал на близките и самосезиране на прокуратурата от разпространената в публичното пространство информация за смъртта на жена, починала от масивен инфаркт с поставена диагноза гастрит.
Според изявления на директора на Център за спешна медицинска помощ в Габрово, лекарят е бил освободен поради несправяне с работата.
Започнато е разследване за това, че на 20 октомври 2019 г., е причинена смърт на 72-годишна жена поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност при извършени два прегледа от екип на Център за спешна медицинска помощ при МБАЛ „Д-р Т. Венкова“-Габрово, прием и стационарно лечение в Спешното отделение на лечебното заведение.
22.01.2020, 15:05 часа
774 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha