От последните минути! Обявиха грипна ваканция, затвориха училищата във Враца

От последните минути! Обявиха грипна ваканция, затвориха училищата във Враца Преди броени минути Областният оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания обяви грипна ваканция и затваряне на училищата във Враца, научи агенция BulNews.
Учебните занятия се преустановяват в училищата в града от утре до 5 февруари. По думи на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Кети Ценова, в някои учебни заведения в областта отсъстващите ученици стигат до 56%. 
По данни на РЗИ заболеваемостта се е повишила драстично в сравнение с изминалата седмица - 242 на 10 000 души. Най-високо ниво на заболеваемост здравните власти отчитат при децата между 0 и 4 години. При малчуганите между 5 и 14 години тя също е висока. Регистрирани са 21 случая с пневмония след респираторни заболявания само в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в града под Околчица. 
Решението за грипната ваканция бе взето предвид рязкото увеличаване на броя заболели от грипни щамове през последните дни. Преди обявяването на ваканцията родители в социалните мрежи изказаха притеснението си, че много деца в детските градини и училищата вече са болни, както и че опашките пред лекарските кабинети са километрични.
Учениците ще се завърнат в класните стаи на 6 февруари, а учебният материал ще бъде преструктуриран. 
Към момента грипната ваканция не засяга детските градини. Там ще продължават да се провеждат досега предприеманите мерки - сутрешен филтър, проветряване, дезинфекция и връщане на болните деца. 
На 4 февруари /вторник/ в 10 часа ще се проведе ново заседание на Областният оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, на което ще се реши дали ще се обяви грипна епидемия и дали ще бъде удължена грипната ваканция на учениците.
28.01.2020, 10:30 часа
15251 5
Коментари

Лицемер

28.01.2020, 17:22 часа
НЗОК ти имаш ли деца ???

Косева

28.01.2020, 12:09 часа
Те децата трябва да си знаят, шапка без шал не може.

:)

28.01.2020, 11:47 часа
Решението беше взето след обществен натиск от страна на родителите :) и масовата истерия във фейса :)

НЗОК

28.01.2020, 11:27 часа
Голяма част от родителите ще бъдат '' принудени '' да си вземат болнични , за да гледат децата си..!'' Системата '' в здравеопазването работи на пълни обороти..!! Собствениците на кафета и барове също могат да почерпят..!

Диди

28.01.2020, 11:01 часа
Закъсняхте, мърди от рзи!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha