КПКОНПИ погна трима, заемащи висши публични длъжности

КПКОНПИ погна трима, заемащи висши публични длъжности С решения, приети на заседание днес, Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество образува производства за установяване на конфликт на интереси по отношение на три лица, заемащи висши публични длъжности, съобщиха от комисията.
Първото производство е срещу бившия кмет на Община Костенец по сигнал, че докато е заемал тази длъжност, е представлявал и сдружение с нестопанска цел – футболен клуб, което е получило субсидия от общинския бюджет, с твърдения, че парите са определени по решение на общинския съвет за спонсориране на футболните клубове в общината, но преценката за това, кои от тях да получат финансиране е била изцяло на кмета.
Второто е образувано срещу общински съветник от Община Варна по сигнал, че едновременно е член и на Съвета на директорите на „Дворец на културата и спорта“ ЕАД – Варна, чийто едноличен собственик на капитала е общината, а контрол върху дейността на дружеството упражнява Общински съвет – Варна, в чийто състав съветникът едновременно гласува и такива решения.
Последното е срещу директор на Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Стара Загора по сигнал, че притежава и хоспис на територията на общината, спрямо който и спрямо конкурентните му обекти контролът се осъществява от подчинените на директора служители от състава на РЗИ.
29.01.2020, 12:25 часа
1332 1
Коментари

Torlak

29.01.2020, 18:23 часа
"...с цел да набави за другиго облага по схемата „болница в болницата“ на територията на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца". Кога ще повдигнат обвинение на "облажилия"се интерсува врачанската общественост.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha