Шофьори масово паркират колите си в зелени площи във Враца, полицай Пламен Дамянов нехае /снимки/
![Шофьори масово паркират колите си в зелени площи във Враца, полицай Пламен Дамянов нехае /снимки/](https://www.bulnews.bg/media/cache/article/uploads/6fb12ea3269fb364f7357b633ae2ffb8.jpeg)
През последните 4 години кметът на Враца Калин Каменов полага огромни усилия за подобряване на инфраструктурата в града. Асфалтират се улици, ремонтират се тротоари, обособяват се зелени пространства.
За съжаление той не среща необходимата подкрепа от служителите на районното управление на полицията при запазване на вече изграденото. Най-ярките примери в това отношение са многото леки автомобили, паркирани в градинки и зелени площи. Шофьорите го правят постоянно, тъй като се чувстват безнаказани и това напълно ги устройва, вместо да платят 50 стотинки за синя зона.
Един от служителите на МВР, който трябва да следи за спазването на закона, е Пламен Дамянов. Докато вчера репортерите на агенция BulNews документираха десетки случаи на неправилно паркирани коли, същият полицай е бил забелязан в района на „Кауфланд“ да подскача като френско петле пред своя руса колежка.
Свидетели на случката коментират, че вместо да осъществява непрекъснат контрол над движението в областния град, този униформен си оползотворява работното време с шеги и закачки. В същото време във Враца екипът ни снима десетки леки автомобили, паркирани в зелени площи или на тротоара.
Ще бъде любопитно директорът на полицията Янко Янколов един ден да кара след патрулката на Пламен Дамянов и сам да установи дали неговият служител пълноценно изпълнява служебните си задължения. Все пак е хубаво Янколов да вземе в себе си и един блистер валериан, защото не се знае знае ли се.
На този етап няма информация дали доказаният борец срещу рушветите Пламен Дамянов днес е на работа или почива. Всъщност дали се вози с патрулката или спи, ефектът върху контрола над нарушителите е един и същ. Никакъв!
Попитахме известен кулинар как се приготвят френските петлета. Оказа се, че първо им се откъсват главите, оскубват им се перата и се готвят. Хубаво е полицай Пламен Дамянов от Криводол да научи и тази рецепта. Ако среща трудности, може да пита Цецо Благоев…
Галерия
30.01.2020, 10:59 часа
7735
3