Трима души са загинали при трудови злополуки в област Монтана за 2019-та

Трима души са загинали при трудови злополуки в област Монтана за 2019-та Трима души са загубили живота си по време на работа в област Монтана през миналата година. За предходната няма нито един смъртен случай, отчете директорът на Инспекцията по труда в Монтана инж. Димитър Петров.
"На 1 август - с работник на кабелен оператор и на 12 август - с работник на строителна фирма в бетонов възел. По- късно в края на ноември - пастир при паша на животни е убит от бик, животно което е било в стадото", каза Димитър Петров.
Общо трудовите злополуки за изминалата година са 20, с 5 по-малко от 2018 година. Една от злополуките е завършила с инвалидизиране на работник, допълни Петров.
"Станали са и някои други злополуки, без фатален изход. Държа да отбележа, че администрирането и регистрирането на злополуки се извършва от Националния осигурителен институт. Ние извършваме проверки при злополуки, когато има смъртен изход, станали са с повече от 3 лица или има предположение за инвалидност, тежка злополука. Тогава заедно с органите на НОИ разследваме злополуката и  във всички други случаи, в които имаме информация за станала злополука си извършваме проверка, но тя не е разследване на виновен или нещо друго, просто дали има нарушения на трудовото законодателство, които биха били някаква причина за ставане на инцидент", обясни Димитър Петров.
04.02.2020, 16:00 часа
883 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha