Икономическа полиция разследва Генчо Безхаберието

Икономическа полиция разследва Генчо Безхаберието Икономическа полиция разследва бившия кмет на врачанското село Веслец Генади Христов, по-известен като Генчо Безхаберието, научи агенция BulNews.
Проверката е по изрично разпореждане на прокуратурата. Христов е проверяван за това как е харчил пари, получавани от наеми, а след това и от продажбата на бившата сграда на АПК във Враца, в която населеното място е членувало. Средствата от сделката са били разпределени между 10 врачански села. Сигналът срещу Генади Христов е подаден в Районната прокуратура в града под Околчица на 20 януари. По него вече е започнала мащабна проверка. На база на резултатите от нея от държавното обвинение ще преценят дали да се образува досъдебно производство или преписката да бъде прекратена. 
Целта е служителите на Икономическа полиция да установят къде са постъпвали средства от наеми на помещения в бившата сграда на АПК са харчени от бившия кмет на село Веслец. Трябва да установят и съдбата на 28 850 лева, получени от кметството при продажбата на сградата в идеалния център на Враца. При реализирането на сделката е взето решение парите да бъдат разпределени поравно между кметствата на 10 села в общината, чийто жители участват някога в строежа. Решението е компромисно, защото в годините назад се губи информацията относно точния брой жители на съответното населено място включили се с доброволен труд. Всяко село след проведено общо събрание решава как и в какво да се влагат постъпленията от наеми и от продажбата. Изхарчените пари се отчитат с протоколи, но такъв от село Веслец липсва.
Генади Христов бе начело на населеното място през 2015 - 2019 година. По време на управлението си той е имал и други сблъсъци с органите на реда. На 1 декември 2017 година той прекарва нощта в полицейски арест във Враца. Около 1 часа полицейски патрул спира за рутинна проверка в областния център лек автомобил „Ауди". Зад волана се оказал именно Генади Христов. 47-годишният управник бил проверен c дpeгep, който показал, че шофира с 1.67 промила алкохол в издишания въздух. Ченгетата незабавно свалили номерата на леката кола и арестували селския управник.
Година по-късно превозното средство бе вдигнато от репатриращия автомобил в центъра на Враца. Причината за поредния сблъсък с контролните органи този път бе неправилно паркиране от страна на селския първенец.
Сега Христов ще дава обяснения за преведените пари на село Веслец от бившето АПК във Враца.
07.02.2020, 10:15 часа
5838 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha