Ексклузивно в BulNews! Шефът на столичното „Топливо“ Васил Щраков в съдебна битка с Врачанския затвор заради много пари

Ексклузивно в BulNews! Шефът на столичното „Топливо“ Васил Щраков в съдебна битка с Врачанския затвор заради много пари Управителят на столичното сдружение „Топливо“ е завел дело срещу Врачанския затвор, научи ексклузивно агенция BulNews. 
Претенциите му са към общежитието „Керамичната“ към Врачанския затвор, където осъдените живеят на по-лек режим. Сградата се намира на територията на негова земя и по тази причина той иска държавата да му плаща наем ежемесечно, като сумата, която е заявил, е солидна. Според източник, пожелал анонимност, Щраков има претенции за 9 хиляди лева на месец. 
Престъпниците, излежаващи присъдите си в Тухларната, работят на различни външни обекти, като при добро поведение и проявена активност от тяхна страна, два дни престой зад решетките се считат за три излежани.
В момента в затворническото общежитие в Бойчиновци ври и кипи от ремонтни дейности, които се очаква да бъдат завършени до 1 март и се очаква всички от „Керамичната“ да бъдат преместени там. По този начин престъпниците ще имат възможност да използват нормални тоалетни и топла вода, тъй като в момента са принудени да използват кофи за санитарните си нужди. 
По думи на анонимен източник, от ръководството на зандана са изчислили, че разходите по превоза на работещите от Бойчиновци до Враца ще бъдат около 900 лева на месец, което е едва 10% от исканата от шефа на столичното „Топливо“ сума. Така от затвора са стигнали до заключението, че разходът за транспортиране е оправдан и много по-изгоден, имайки предвид исканите от Щраков 9 бона.
Очаква се след завършването на основния ремонт в общежитието в Бойчиновци, затворниците да бъдат преместени там. 
07.02.2020, 14:00 часа
8145 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha