От КАТ вадят на показ опасните пътни участъци във Врачанско

От КАТ вадят на показ опасните пътни участъци във Врачанско До март месец ще стане ясно кои са най-опасните пътни участъци във Враца, съобщи днес на брифинг началникът на сектор „Пътна Полиция“ Иван Коцев. 
Той допълни, че миналата година трасето на изхода за Бяла Слатина е било на косъм да отпадне от рисковите пътни участъци във Врачанско, но е останало сред тях в последния момент. 
На пресконференцията той съобщи, че през изминалия месец на територията на област Враца са станали 52 пътнотранспортни произшествия, при които за щастие няма загинали хора. При инцидентите са пострадали 14 души.
По думите на Коцев, от началото на годината няма участъци с повишена концентрация на ПТП-та, а инцидентите стават и в населените места, и на републиканската пътна мрежа. 
Според него основните причини за катастрофите са отнемане на предимство и шофиране с превишена скорост, като те равномерно причиняват инциденти. Често злополуките стават заради комбинация от двете нарушения. 
През януари униформените служители са съставили 437 акта и 4 270 фиша, като те са с пъти повече от същия период за изминалата година. 
 
07.02.2020, 16:40 часа
1638 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha