Осъдиха бивш шеф на Кризисен център за деца в Пловдив за присвояване

Осъдиха бивш шеф на Кризисен център за деца в Пловдив за присвояване Осъдиха бившия управител на „Кризисен център за деца“ в Пловдив Георги Георгиев за присвояване на пари и за съставяне на неистински документи. 
44-годишният Георгиев получи година и половина условна присъда с тригодишен изпитателен срок от Районния съд. Той беобвинен от прокуратурата, че при условията на продължавано престъпление е извършил 16 деяния, в качеството си на управител на детския кризисен център към Община Пловдив.
Според държавното обвинение, Георги Георгиев е присвоил общо 4 118 лева, собственост на центъра. Освен това управителят бе обвинен и за съставяне на констативни протоколи с невярно съдържание. Чрез тях трябвало да отчете изпълнените работи и да изплати сумите по договорите.
10 от договорите Георгиев сключил с тъста си през 2013 година, през 2014-та подписал с него още шест договора. Тъстът трябвало да извърши ремонти в сградата на центъра, да го поддържа, почиства и да отстрани стара подова настилка.
На практика обаче всички тези дейности били извършени от персонала на дома и децата, които пребивавали там, а тъстът получавал парите по гражданските договори, без реално да е извършил нищо, но получил 4 118 лева по банков път. 
Присъдата на районния съд в Пловдив подлежи на протест и обжалване пред окръжния съд в 15-дневен срок.
28.02.2020, 15:00 часа
1046 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha