Деца изненадаха общинарите в Мездра по случай Баба Марта и Сирни Заговезни /снимки/

Деца изненадаха общинарите в Мездра по случай Баба Марта и Сирни Заговезни /снимки/ Възпитаници на Детска градина „Мир“ изненадаха приятно служителите в Община Мездра по случай Баба Марта и Сирни Заговезни. Водени от Първолета Манчева, директор на детското заведение, и от своите учителки Петя Дамянова и Цецка Йотова, малчуганите от подготвителната група подариха на общинарите собственоръчно изработени мартенички. 
От своя страна кметът на Мездра Иван Аспарухов, неговите заместници инж. Николинка Кътовска и Нели Минева, председателят на Общинския съвет Яна Нинова и секретарят на общината инж. Светлана Мицева също закичиха за здраве децата с червено-белите символи на пролетта и ги почерпиха с лакомства. 
По повод жизнерадостния празник малките палавници бяха подготвили литературно-музикална програма от стихчета и песнички, посветени на Баба Марта. В ролята на добрата старица се превъплъти артистичната Теодора Мишева, а в образите на любимите първомартенски герои Пижо и Пенда влязоха Самуил Костов и Християна Михайлова. Партнираше им гиздавият юначко Константин Петров, пременен в народна носия. 
По-сетне домакини и гости си взеха взаимно прошка с пожелания за здраве, обич и благоденствие. 
По случай Баба Марта детските градини „Детелина“, „Мир“, „Роза“ и „Слънчице“ в Мездра и „Звездичка“ в село Зверино украсиха сградата на Общинската администрация с пъстри мартенички и декорираха дърветата в централната градска част в червено и бяло. 
02.03.2020, 16:52 часа
1518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha