Арестуваният за аферата „Русофили“ Юрий Борисов осъди МВР

Арестуваният за аферата „Русофили“ Юрий Борисов осъди МВР "Решението на съда излезе в края на януари - имаше срок за обжалване, който изтече, така че е окончателно решението, с което осъдих МВР", съобщи в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Юрий Борисов от Национално движение „Русофили".
Той коментира, че е решил да съди вътрешното министерство, защото заповедта за арестуването му е била несправедлива, също така е нанесла определени удари върху имиджа и върху репутацията му. Това е морално удоволетворение и нищо повече, специално това решение на съда, каза още Юрий Борисов.
Аз имам две хипотези за задържането си и не мога да си избера едната. Първата ми хипотеза е сплашване, тъй като не бях само аз арестуван, имаше 15 разпита, няколко човека арестувани, сплашване на Национално движение „Русофили" - можем да говорим защо, вие и вашите зрители познавате нашата дейност, обясни той.
"Втората ми хипотеза е, че са имали намерение да ми повдигнат обвинение, но в един момент са се отказали и ме превърнаха от обвиняем в свидетел. Но тъй като това е по-сложната хипотеза, аз си избирам по-простичката, че арестуването ми е било с цел сплашване", допълни Юрий Борисов.
"Тревожното в тази история и тази атака е, че това е политическо преследване за мироглед, за отстояване на позиции, за отстояване на ценности, за несъгласие с властта, за оспорване на основни политики на властта, които се смятат за аксиоматични и така нататък. Нещо, което в последните години бяхме свикнали, че е нормално и смятахме, че ни се полага, че като граждани ние можем да бъдем различни в своите оценки и своите разбирания", каза още Юрий Борисов.
"Оказа се обаче, че нашата лъжица се оказа по-голяма отколкото явно властта може да преглътне, защото ние атакувахме и членството ни в НАТО, и поведението на НАТО, и външната ни политика", отбеляза още той.
05.03.2020, 10:28 часа
2268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha