ВМА спря да приема пациенти за карантина

ВМА спря да приема пациенти за карантина Военномедицинска академия спря да приема болни, които трябва да бъдат тествани за коронавирус, защото е с препълнен капацитет, каза на редовния брифинг шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.
Пациентите със симптоми и пристигнали от рискови дестинации, които трябва да бъдат тествани и наблюдавани, се пренасочват към други лечебни заведения в столицата.
За денонощието са приети 6 човека, които днес ще бъдат тествани в рамките на работния ден.
Дадени са препоръки към министъра на младежта и спорта Красен Кралев за евентуалните събития в страната, тъй като се следва примера на другите държави. Ще останат само събитията в първа и втора лига, каза още ген. Мутафчийски. На всички спортисти, пристигащи от чужбина, трябва да се осигури 14-дневна карантина в България. Ген. Мутафчийски припомни, че университетите сами ще решат дали да предприемат мерки.
98 000 са вече заразените от коронавируса в целия свят. Смъртните случаи са над 3 300.
Проф. Мутафчийски обяви, че следят ситуацията с развитието на коронавируса в другите страни, като посочи, че в Гърция случаите вече са 31, в Хърватия 10, в Северна Македония 1, в Германия и Франция, вече случаите са около 500, а в Италия над 3000.
06.03.2020, 10:30 часа
641 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha