Иван Гешев обиколи малки населени места в Монтанско

Иван Гешев обиколи малки населени места в Монтанско Главният прокурор Иван Гешев участва в операцията срещу битовата престъпност в община Монтана, научи агенция BulNews.
Заедно с окръжния прокурор Нина Борисова и директорът на ОД на МВР ст. комисар Пламен Томов, разговаряха с хората в монтанския квартал „Кошарник” и селата Габровница, Д-р Йосифово и Войници. Поводът за посещението в населените места е, че в тях най-често се извършват битови престъпления.
„Хората, предимно възрастни съжаляват за загубеното. Причинете за престъпността са липса на образование, на възпитание и работа. Това, което прокуратурата не може да реши. Това, което ние заедно с МВР можем да направим е противодействие и превенция на престъпността”, заяви пред журналисти Иван Гешев.
Той се срещата си с прокурорската колегия и се разходи в центъра на Монтана.
25 полицаи, дознатели и прокурор участват в днешната операция в селата от общината.
Засега няма задържани, установени са незаконно добити дърва, марихуана в жител на село Габровница.
С 40 процента по-малко са битовите престъпления станали в региона през месец февруари тази година в сравнение с миналата, каза директорът на полицията. А целта на полицията и прокуратурата е до края на 2020 г. битовите престъпления в страната да намалеят с една трета.
06.03.2020, 13:00 часа
4498 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha