Без страх от коронавируса! Никакви мерки и заповеди не пречат на видинчани да пазаруват /снимки/

Без страх от коронавируса! Никакви мерки и заповеди не пречат на видинчани да пазаруват /снимки/ Видинчани са известни със смелостта си, но когато в момент на извънредно положение не спират да обикалят местните пазари, това вече граничи с безразсъдство.
Агенция BulNews научи, че предпазните мерки и издадените заповеди на територията на Видин далеч не се спазват.
Загрижен жител на града сподели редица снимки в социалните мрежи на забелязани нарушения из целия град. От кадрите прави впечатление, че предимно възрастни хора са навън по пазарите, на опашки пред магазините и са насядали по пейките, явно без никакво притеснения от опасната зараза, плъзнала и в България.
Единици са хората с маски, а дистанция между тях почти няма. 
Най-уязвимите група според статистиката със заболели от коронавирус са пенсионерите, а от фотосите става ясно, че предимно те се разхождат безконтролно из града.
Притеснени жители на Видин се питат къде са контролните органи и призовават те да бъдат санкционирани за безотговорното си поведение.
Взетите мерки и издадените заповеди няма да имат ефект в контрола на разпространението на COVID-19, ако всеки гражданин добросъвестно не предприеме нужното, за да защити себе си и близките си.
19.03.2020, 08:50 часа
2001 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha