Мездренчани не издържаха вкъщи, "накацаха" по пейките в центъра /снимки/

Мездренчани не издържаха вкъщи, "накацаха" по пейките в центъра /снимки/ Мездренчани решиха да се разходят и да се порадват на хубавото време напук на въведените мерки и препоръките да останат вкъщи, научи агенция BulNews. 
Жител на града е документирал в снимки недопустимото поведение на съгражданите си на „Алея на кестените“ в центъра на града и ги е публикувал в социалните мрежи. На кадрите ясно се вижда, че част от тях не се трогват от въведеното извънредно положение и наредби.
Според издадената заповед на кмета на общината Иван Аспарухов, на територията й са въведени по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус, за да се осигури по-голяма сигурност за гражданите. С нея се забранява посещението и събирането на повече от двама възрастни хора /пълнолетни лица/ на открити и закрити обществени места. 
Въпреки усилията на общината, обаче, видимо има недисциплинирани граждани, които поставят на риск себе си и околните. 
Снимките предизвикаха вълна от реакции в социалните мрежи. Будни жители на железничарския град призоваха съгражданите си да сигнализират на компетентните органи, когато станат свидетели на нарушения на разпоредбите. 
„Това е безотговорно, не осъзнават рисковете“, коментира възмутен мездренчанин. 
Друг жител на града споделя, че мястото е посетено от екип на полицията, като служителите на реда са направили забележка на нарушителите. 
Мездренчани се надяват, че съгражданите им ще осъзнаят сериозността на ситуацията и ще спазват въведените мерки, за да защитят себе си и околните от разпространяването на смъртоносната зараза. 
20.03.2020, 08:55 часа
1419 1
Коментари

Мездренчанка

20.03.2020, 09:49 часа
"Мездренчани" - силно казано, по-скоро обитателите на "Принчовец"! Тях карантина не ги плаши!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha