Резето падна! Враца е под тотална блокада, полиция и жандармерия контролират трафика към и от града /първи снимки/

Резето падна! Враца е под тотална блокада, полиция и жандармерия контролират трафика към и от града /първи снимки/ От полунощ Враца е под полицейска блокада, установи проверка на агенция BulNews.
Полиция и жандармерия са направили КПП-та на всички изходи на областния център и осъществяват строг контрол над автомобилите, които искат да напуснат или влязат в града.
Най-натоварен е контролният пункт при „Химко“, където е съсредоточен трафикът към София. На Оряховско шосе контролът се извършва при „Чифлика“, а на Криводолско шосе спират при „Металик“. На пътя за Монтана и Видин загражденията са поставени на отбивката за с. Бистрец. Прави впечатление, че навсякъде ситуацията е нормална и се минава без напрежение. Има и граждани, които не могат да посочат основателна причина да преминат и по тази причина служителите на МВР ги връщат.
Към този час няма никакво ограничение да се пътува към с. Згориград и пещерата „Леденика“. Има обаче КПП на пътя за близките Кулата и Нефела.
От областната дирекция на полицията във Враца разпространиха препоръки за спазване на противоепидемичните мерки при пътуване:
„Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, ОДМВР- Враца въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, които напускат града или искат да влязат в него. На контролно-пропускателните пунктове полицаите ще събеседват с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД- 01-143 от 21.03.2020 г. на министъра на здравеопазването / ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ/,  ще бъдат връщани. 
Умоляваме за пореден път да се преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки , фитнес на открито, беседки, заслони и организирани пикници на открито, обществени места. При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време, полицаите от разстояние ще призовават да се   прекрати събирането и  хората да  се разотидат. Това ще става  чрез оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили.  Молим хората да не напускат домовете си без причина.
Въведен е удобен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст , като те могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден. Призоваваме всички, които не попадат в тази възрастова група да се съобразят с това, тъй като нямат да бъдат допускани в тези обекти.
ОДМВР- Враца апелира всички жители на областта да проявят гражданска съвест. Корона вирусът може да застигне всеки от нас, който е безотговорен към своето и здравето на своите близки. Напомняме, че полицията изпълнява своите  ежедневните ангажименти по опазване на обществения ред и обслужване на настъпили произшествия, като и съблюдава за реда по време на въведеното извънредно положение.  Безотговорните граждани, които не изпълняват предприетите мерки и предписания натоварват с допълнителни сили и средства униформените служители. Молим за вашата отговорност и подкрепа. Ние ще се погрижим за вас!“
21.03.2020, 10:35 часа
21507 7
Коментари

Коци

21.03.2020, 17:49 часа
Остави мерките те се знаят и ще се спазват,а вие тук постоянно нещо бъркате-то снимки обърнете,то фалшиво нещо пробутате а това е и обида за цял квартал Бистрец---- На пътя за Монтана и Видин загражденията са поставени на отбивката за с. Бистрец.Очак

Татяна

21.03.2020, 15:44 часа
За възрастни хора сте избрали най-неудобното време за пазаруване: - сутринта е студено: - тогава много хора тръгват на работа: - и кой спазва това ограничение?

fen na България

21.03.2020, 13:52 часа
Като гледам какво става,май ще се мре...

Тинтири минтири

21.03.2020, 13:35 часа
Кулата и Нефела не са ли квартали на Враца

podnicharo

21.03.2020, 13:05 часа
хомосексуалисти в униформи въшкаре !

пародия

21.03.2020, 13:01 часа
Докато милицията пази работещите да не ходят на работа,кво правим с крими контингента???Вършеят на воля?Поредната уникална глупост сътворена от държавата!

КОЙ? КОЙ? КОЙ?

21.03.2020, 12:41 часа
Кога ша почнат да зимат и @н@лен секрет, та да са подмиваме ? По-добре кажете къде са парите за Здравеопазване, защо няма маски, ръкавици, дизинфектанти за населението и най-вече за болниците, дори в Държавен Резерв и КОЙ е виновен ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha