Блокадата в Пловдив: Колоната на един от входовете на града достигна километър

Блокадата в Пловдив: Колоната на един от входовете на града достигна километър

Блокадата на входовете на Пловдив се оказа препятствие за тръгналите на път без основателна причина. По всички 13 входно-изходни артерии на областния град са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и АМ „Тракия” опашката от автомобили надминаваше километър, но постепенно започна да се стопява. 
От полицията в града призоваха работодателите да побързат с издаването на служебните бележки. „В първите дни ще направим компромиси, но се обръщаме към работодателите да си създадат необходимата организация в рамките на днешния ден, за да предоставят тези удостоверения на работещите при тях”, каза старши комисар Йордан Рогачев- директор на ОД на МВР- Пловдив.
Много хора, попаднали в блокадата, се оплакаха, че не могат да стигнат до възрастните си родители в близките села, за да им доставят хранителни продукти и лекарства. „Майка ми е болна, сама е на село трябва да отида да и изпера, да й сготвя, да й занеса лекарствата”, обясни пътуваща жена.
Минути по-късно полицията я пусна с мотив, че няма да остави възрастни хора без лекарства и храна. „Обръщението и молбата ни е да не се злоупотребява с доверието на полицаите”, допълни Рогачев.
Автобусите, които влизат и излизат от града също щателно се проверяват. Пътниците, качили се без основателна причина, се свалят от рейсовете на място.
Органите на реда установиха и първите нарушители на забраната, опитали да влязат в Пловдив по черни пътища. Те ще бъдат глобени. 
 

21.03.2020, 13:13 часа
446 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha