Вижте как община Враца ще помогне на местния бизнес

Вижте как община Враца ще помогне на местния бизнес Обстановката в страната е предизвикателна за всички граждани и фирми. Бизнесът тепърва ще има нужда от подкрепа.
Ето какви социални и икономически мерки е предприела Община Враца до днес:
- Удължен е срокът за плащането на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци, с отстъпка от 5%, до 30 юни 2020 година.
- Удължава се и срокът за плащане на данъка върху превозните средства, отново с 5% отстъпка, до 30 юни 2020 година.
- Отменена е „Синя зона“ до 29 март.
- Детската кухня и диетичното хранене се осъществяват с доставка до дома.
- Продължава социалният патронаж.
- Въведена е нова услуга, чрез която се доставят основни хранителни продукти и лекарства на хора в нужда - възрастни, самотни или обездвижени наши съграждани.
На предстоящото заседание на Общинския съвет – на 31 март, ще бъде предложено – търговците, използващи терени и обекти, които са общинска собственост и не функционират по време на извънредното положение, да бъдат освободени от заплащането на наеми по сключените договори и такси за ползване на тротоарно право, пазари, тържища и др., до отмяна на извънредното положение.
Община Враца ще окаже съдействие на местния бизнес, като го запознае с мерките на правителството за икономическа подкрепа спрямо фирмите засегнатите при борбата срещу коронавируса.
 
24.03.2020, 15:10 часа
2505 2
Коментари

Зоя

24.03.2020, 15:56 часа
Предложението за облекчение на местните търговци използващи терени и обекти общинска собственост е предложение на общинските съветници от СДС.

маргото

24.03.2020, 15:26 часа
Е па тия социални и икономически мерки са решение на правителството ти виж та почисти града от снега, че някъде трябва да се слагат вериги за де се премине.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha