Мутафчийски: Болните от коронавирус вече са 220, има нови двама заразени

Мутафчийски: Болните от коронавирус вече са 220, има нови двама заразени Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 220. На сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още два нови случая на инфектирани с COVID-19 в България. Положителните проби са на лица от Пловдив. 
Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 220. На сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още два нови случая на инфектирани с COVID-19 в България. Положителните проби са на лица от Пловдив. 
„Мъж на 35 години и жена на 60 години са приети в УМБАЛ „Георги Странски”със симптоматика”, посочи Мутафчийски.
Началникът на Оперативния щаб обясни, че коронавирусът притежава удивителна устойчивост.
„Това предполага фанатична хигиена и дезинфекция на помещенията, в които се стои. Освен дезинфекция на ръцете и дистанция, другата част е почистване на повърхностите”, допълни той.
От брифинга стана ясно, че Българската банка за развитие е дарила 492 000 лв. на лечебни заведения в страната.
„Българска банка за развитие е подпомогнала болниците в Плевен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе. На повечето места са осигурени респиратори и тестове. За ВМА – автоматизирана система за екстракция на РНК, както и окомплектоване на кит-ове. За Ловеч – 3 мобилни респиратора. Мобилни апарати за механична вентилация в МБАЛ „Света Петка” във Видин и във Враца”, посочи проф. Мутафчийски.
25.03.2020, 08:07 часа
3909 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha