Заради блокадата: 30 км опашка се вие на "Капитан Андреево"

Заради блокадата: 30 км опашка се вие на "Капитан Андреево" Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от тирове е между 15 и 30 км в различните часове от денонощието, съобщи БНТ.
Заради епидемията от коронавирус вчера здравният министър Кирил Ананиев първо забрани, а часове след това отмени заповедта си за спиране на камионите от близо 70 държави, които пътуват през страната ни към Турция.
За краткото време, в което мярката е била в сила, опашката на граничния пункт е намаляла с близо 10 км. Но се е появила опасност - колони от камиони да се образуват на граничните пунктове на България с Румъния и Сърбия.
През "Капитан Андреево" преминава главният пътен коридор, който свързва Турция с Европа. Трафикът е интензивен, а заради допълнителните мерки за дезинфекция, камионите не могат да спазят изискването да излязат от страната ни за 24 часа.
Повечето от шофьорите имат провизии за 3-4 дни. За това от съюза на международните превозвачи организират тази сутрин и акция за раздаване на вода, храна, маски и дезинфектанти. Инициативата стартира в 8:30 ч от паркинга при разклона за град Любимец, от магистрала "Марица".
От Областния кризисен щаб в Хасково поискаха и част от камионите да бъдат изведени на старото летище до село Узунджово. През следващите дни самолетната писта ще се превърне в паркинг за стотици камиони.
Справка на Агенция "Митници" показва, че за денонощие през "Капитан Андреево" вече преминават около 1500 тира. Повече от 1000 са камионите, които излизат от България.
26.03.2020, 10:35 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha