Безработните вече могат да следят статуса си с нова е-услуга

Безработните вече могат да следят статуса си с нова е-услуга Държавна агенция "Електронно управление" и Агенцията по заетостта въведоха допълнителни мерки за обслужване на клиентите на бюрата по труда, като осигуриха регистрация на търсещи работа лица да става по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), съобщиха от агенцията.
Всеки гражданин, подал заявление за търсене на работа, може да провери статуса си чрез новата електронна услуга „Предоставяне на достъп на физически лица до информация свързана с тях и съхранявана в регистри на първични администратори“.
Услугата e достъпна за потребители в Системата за сигурно електронно връчване ТУК.
Чрез достъп до регистъра гражданите могат да направят справка за историята на своята регистрация, да проследят своя статус, сключения договор между Агенцията по заетостта и безработното лице, както и обучения и насочвания за всеки регистрирал се безработен.
На Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ- egov.bg, в раздел Централизирано заявяване са активни и други пет електронни услуги за търсещи работа и работодатели, публикувани с подробна информация за тяхното съдържание и начин на ползване.
26.03.2020, 14:50 часа
719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha