Русия и Китай призоват ООН да вдигне търговските санкции заради коронавируса

Русия и Китай призоват ООН да вдигне търговските санкции заради коронавируса Русия, Китай и още шест страни са призовали ООН да вдигне търговските санкции, които биха могли да възпрепятстват борбата с коронавируса, съобщиха днес руски медии, цитирани от ДПА.
Президентът Владимир Путин ще разговаря по-късно днес с лидерите на останалите страни от Г-20 на извънредна видеоконференция, посветена на борбата с пандемията.
В съвместно писмо Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, Северна Корея и Венецуела призовават ООН да отхвърли едностранните принудителни действия, информира ТАСС.
Не можем да позволим политически сметки да застанат на пътя на спасяването на човешки животи, се посочва в писмото, адресирано до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.
Пандемията от коронавирус наруши световната търговия, поставяйки под особено силен натиск страните, които са силно зависими от износа на суровини като Русия. Руската рубла загуби над 10% от стойността си спрямо долара този месец, припомня ДПА.
26.03.2020, 16:20 часа
737 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha