Кметът на Бяла Слатина осигурява таблети за подпомагане на дистанционното обучение

Кметът на Бяла Слатина осигурява таблети за подпомагане на дистанционното обучение Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков лансира идеята да се закупят таблети и карти за достъп до интернет за ученици, които не разполагат с такива. 
Вече две седмици обучението е онлайн, а не всяко дете има подходящо мобилно устройство у дома си. По тази причина в четвъртък, при засилени санитарни мерки, е проведена среща между кмета и директорите на 12-те училища на територията на общината. На дискусията се е стигнало до извода, че е необходимо закупуване на карти и устройства за осъществяване на онлайн обучението на учениците. Ангажимент да бъде решен проблемът поема кметът инж. Иво Цветков.
„Ще са ни нужни около 200 таблета и 250 карти, осигуряващи достъп до интернет. Предстои да уточним каква ще е нужната ни сума“, уточни градоначалникът.
Инж. Цветков се ангажира да осигури устройствата, чрез дарители и собствени средства.
Усилията на общината в лицето на кмета и на училищата ще доведе до задоволяване на необходимостта от устройства и достъп до интернет за провеждане на дистанционната форма на обучение на учениците от община Бяла Слатина.
Към настоящия момент общият брой на обучаващите се електронно ученици в общината е 1836.
626 сe обучават по други, алтернативни начини. Голям процент от тези ученици са от уязвими групи и не разполагат с технически средства за реализиране на електронно обучение, което налага избора на алтернативни начини. Учителите се свързват с родителите по телефон и се дават указания и поставят задачи на учениците за работа по учебниците и тетрадките.
В начален етап цялата комуникация между учител и ученик е през родителя. От учителите са разработени работни листи, които се предоставят на учениците от образователните медиатори и социалните работници, назначени към образователните институции. Част от учителите получават със съобщение готовите работни листи с изпълнените задачи за проверка. Останалите се носят от родители в края на седмицата в училището. Учениците се насърчават да гледат уроци по телевизията.
27.03.2020, 12:20 часа
1205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha