Иван Аспарухов лично ще следи за носенето на маски на обществени места в Мездра

Иван Аспарухов лично ще следи за носенето на маски на обществени места в Мездра В изпълнение на Заповед № РД-01-168/30.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев кметът на община Мездра Иван Аспарухов издаде Заповед № 205/30.03.2020 г., с която нареди, че „всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места на територията на община Мездра, са длъжни да имат защитна маска за лице”. 
Изпълнението на заповедта е възложено на началника на Районно управление „Полиция“ - Мездра при Областна дирекция на МВР - Враца. 
На нарушителите ще бъдат съставяни актове за установяване на административно нарушение или ще се прилагат принудителни административни мерки, както и всякакви други действия и мерки, в съответствие с действащото законодателство. 

З А П О В Е Д 
№ 205 
Мездра, 30.03.2020 г. 
На основание чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето и във връзка със Заповед № РД-01-168/30.03.2020 г. на министъра на здравеопазването, с цел намаляване риска от разпространение на COVID-19 на територията на община Мездра, 
Н А Р Е Ж Д А М:  
“Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места на територията на община Мездра, са длъжни да имат защитна маска за лице”. 
За изпълнение на горното разпореждане и на основание чл. 44, ал. 1, т. 4 от ЗМСМА, във връзка с чл. 31 и чл. 36, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания, 
В Ъ З Л А Г А М:
На началника на РУ - Мездра при ОД МВР - Враца да отговаря за спазването на обществения ред на територията на общината, както и да съблюдава и контролира изпълнението на заповедта. На нарушителите да се съставят актове за установяване на административно нарушение или да се прилагат принудителни административни мерки, както и всякакви други действия и мерки, в съответствие с действащото законодателство. 
Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички заинтересовани страни за сведение и изпълнение. 
Контролът по изпълнение на заповедта ще осъществявам лично. 

ИВАН АСПАРУХОВ, 
Кмет на община Мездра

 
31.03.2020, 09:27 часа
1342 1
Коментари

Стефан Здравков

31.03.2020, 10:43 часа
А аз ще следя кога ще му облекат пижамата! С паричките от спортната эала ще има и за маски и за оборудване на болницата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha