Броят на починалите от коронавирус в Иран расте

Броят на починалите от коронавирус в Иран расте Иранските власти обявиха днес, че през последното денонощие 141 души са починали от COVID-19, с което общият им брой в страната достигна 2898, по официални данни, предаде Франс прес.
През последните 24 часа здравните власти са регистрирали 3111 нови случаи на зараза, обяви Киануш Джаханпур - говорител на министерството на здравеопазването на редовната си пресконференция.
Общо, по официални данни, заразените в Иран са 44 606.
Заразените с коронавирус трябва да се самоизолират, в противен случай подлежат на наказателна отговорност, заяви днес иранският президент Хасан Рохани, предаде ТАСС.
"Ако човек разбере, че тестът му за коронавирус е положителен, той задължително трябва да се постави под карантина", каза Рохани, цитиран от пресслужбата си. "Ако се чувства зле, тогава, разбира се, отива в болница".
Заради епидемията всички училища в Иран са затворени до края на март. Временно бяха пуснати от затвора 100 000 лишени от свобода и беше въведена забрана за пътуване между градовете за всички граждани на Иран.
31.03.2020, 15:52 часа
569 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha