Три екипа ще лекуват пациенти с коронавирус във видинската болница

Три екипа ще лекуват пациенти с коронавирус във видинската болница Три реаниматорски екипа са сформирани в МБАЛ "Света Петка" във Видин за лекуване на болни от коронавирус в тежко състояние. 
Според ръководителя на първия екип, д-р Вилхем Елисеев, началник на отделението по анестезиология и активно лечение, медиците са подготвени да посрещнат болни, но го притеснява липсата на човешки ресурс. Лекарите се надяват и на дарители, които да осигурят дезинфектанти.
"Подготвени сме. Ще бъдат настанявани според състоянието им и в новоремонтираната база, която е бившето Инфекциозно отделение... Имаме нужда от дезинфектанти и от препарати за повърхности и за ръце. Санитарни препарати. Голям кът са. Това ме притеснява на този етап. Дали ще се справим? Всичко зависи от броя на болните. Ние сме обявили шест реаниматорски легла в болницата, но ние сме трима лекари. На три екипа сме - лекар с три сестри и санитарка. При тежки случаи първият екип поема пациента. След 14 дни вторият, а първият излиза в 14-дневна карантина, после влиза третият. Ако има болни медици от първия екип, те остават в изолатора и продължават да лекуват пациента. Но ако това продължи по-дълго време? Ресурс човешки. Това е проблемът.", заяви той. 
02.04.2020, 15:58 часа
621 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha