Цигани пребиха и ограбиха възрастен мъж, Гешев отиде на място /снимки/

Цигани пребиха и ограбиха възрастен мъж, Гешев отиде на място /снимки/ Двама маскирани роми са ограбили в нощта срещу неделя 86-годишен мъж от пловдивското село Трилистник. Затова и под надзора на прокуратурата се проведе специализирана операция срещу битовата престъпност. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Двамата посетиха пострадали пенсионер. Главният прокурор е осигурил пострадалият възрастен мъж да бъде прегледан повторно от медицински екип, който ще го посети в дома му.
След предприети незабавни действия по установяване извършителите на грабежа, са задържани 32-годишен мъж и 16-годишно момче, като и двамата от ромски произход. 
По първоначални данни грабежът е извършен малко след полунощ. Двамата роми нахлули в дома на възрастния мъж, като разбили входната врата. Те започнали да му нанасят удари в лицето, а следтова преровили жилището и открили и взели портфейла му, в който имало 100 лева и лични документи. Извадили парите от портфейла а след това избягали и захвърлили портмонето. По данни на прокуратурата те са подготвили да задигнат и кафе машина. Апелативна прокуратура - Пловдив
След като бил подаден сигнал на спешния телефон  112, незабавно е започнало издирване на нападателите от служители на сектор "Криминална полиция“. Издирването е проведено под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура - Пловдив.  Грабежът е бил разкрит само за няколко часа, като са установени и задържани извършителите на престъплението – Павел А., на 32 години, и Ангел М., на 16 години, от с. Трилистник.Апелативна прокуратура - Пловдив
Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършения в съучастие грабеж и ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
От прокуратурата съобщиха, че 16-годишният Ангел е бил осъждан за извършено от него блудство през миналата година, като в момента тече изпитателния срок на условната му присъда. 
Предвидените от закона наказания за престъплението, в което двамата ще бъдат обвинени, са затвор за срок от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител и лишаване от свобода за срок до 3 години – за непълнолетния.
Разследването по случая продължава, като до момента, са били извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване. Иззети са веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.
От прокуратурата призовават гражданите, ако са пострадали от престъпления, извършени от двамата обвиняеми, да се обадят и подадат сигнал в МВР или до магистратите. 
06.04.2020, 14:29 часа
2254 1
Коментари

haha

07.04.2020, 10:28 часа
тия мангали дори за сапун не стават
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha