Над нещата! Kметът на Козлодуй пренебрегна заповедта на министъра на здравеопазването

Над нещата! Kметът на Козлодуй пренебрегна заповедта на министъра на здравеопазването Маринела Николова пренебрегна заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 6 април, научи BulNews.
В т. 5 на Заповед №РД-01-179/06.04.2020 г. министърът нарежда: „Да се преустановят или отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Закона за здравето и със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.“. Kметът на Козлодуй Маринела Николова въведе ограничения, като вечерния час за всички жители и пребиваващи на територията с нейна заповед. Още тогава стана ясно, че предписанието на Николова противоречи на Закона за здравето, но до този момент тя още не е отменена, за разлика от други местни управници в страната, които още вчера отмениха заповедите си с рестрикции, с които превишават правата си.
Със същата заповед министър Ананиев нареди на общините да създадат условия и организация, така че да могат да се провеждат фермерски пазари, както и ясни инструкции за организация на работата на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи.
07.04.2020, 11:11 часа
8534 2
Коментари

Bako

08.04.2020, 23:30 часа
Гербаджийска подлога! Като чуат Боко да каже завърти се, те са прават на пумпали. И друг път решение на местната власт стои над заповед на министър, ти си питай дедова за таа работа!!

!

07.04.2020, 13:29 часа
МИНИСТЪРА НЕ Е НАЧАЛНИК НА КМЕТА !!! ИМА МЕСТНА ВЛАСТ, КОЯТО МОЖЕ ДА КОРИГИРА МЕРКИТЕ !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha