На вниманието на прокуратурата! Кметът на Козлодуй Маринелка Николова отново стъпи накриво, време е за разплата

На вниманието на прокуратурата! Кметът на Козлодуй Маринелка Николова отново стъпи накриво, време е за разплата Кметът на Община Козлодуй Маринела Николова вече става абонат на прокуратурата, където се трупат и, поне засега, се прибират в чекмеджетата, сигнал след сигнал, разследване след разследване срещу нея, установи мониторинг на агенция BulNews.
Поредният вече е внесен в РП-Козлодуй с регистрационен номер 12308р-128/2024 г. Този път е за злоупотреба със средства от Фонд „Бедствия и аварии“ за ремонта на киносалона в село Бутан.
За възстановяване на първото в страната кино кметът Маринела Николова и директорът на дирекция „Устройство на територията“ Лилия Димитрова, като представители на Община Козлодуй, са подписали Договор №308 от 18.10.2022 г. с избрания от тях  изпълнител “ЕМ БИ ГРУП 91"ЕООД. Стойността е 314 195 лева без ДДС и срещу тази сума би трябвало сградата на читалището /киносалон/ в селото да бъде възстановена според приложените в същия договор техническа спецификация и количествено-стойността сметка. Последната фактура по този договор е от 28.03. 2023 г. и с нея е изплатена окончателно и изцяло работата на изпълнителя. 
Само че нищо от тази платена с бюджетни средства работа не е реално извършена. Тук даже не става дума за калпав ремонт, подобно на площада в Козлодуй и улиците. Тук става дума за изобщо не свършена работа. Киносалонът е предаден от изпълнителя в окаяно състояние и в напълно негоден за ползване вид. Обаче Община Козлодуй е платила до стотинка цялата сума по договора, а някое длъжностно лице е подписало, че е приема извършената работа, която и с просто око, без да си никакъв специалист, се вижда че я няма. 
След като този срамен липсващ ремонт и нагла подигравка с жителите на Бутан добиха обществена известност, отново е направен опит да се замажат работите като лично Маринела Николова е инициирала изпълнителя на договора все пак да вземе да свърши нещо по сградата, така че да се прикрие злоупотребата с обществени средства, като са платени не извършени строително-монтажни работи. 
Очаква се, този пореден сигнал за нагла злоупотреба, да бъде предаден за по-нататъшно разследване от новосформиращият се антикорупционен орган и да се види дали той действително е създаден за търси наказателна отговорност за провиненията на хората с власт или подобно на предшествениците си ще разпъва чадър над избрани, като Маринела Николова.
Очаква се и това предварително разследване да не потъне и бъде „погребано“ в прокурорските чекмеджета, подобно на водените и досега и оставени на трупчета сигнали за злоупотреби на Маринела Николова, като разследването на ГДБОП от 2019 г. отново за злоупотреби с бюджетни средства, като подадения от Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ сигнал за злоупотреба с бюджетни средства, който пак прашясва в чекмеджетата на прокуратурата. 
Дали дойде времето на  Маринела Николова да й бъде потърсена адекватна наказателна отговорност?! Обществеността в Козлодуй пита и очаква отговор от държавното обвинение.
25.03.2024, 08:52 часа
7842 2
Коментари

Като говно са я направили

25.03.2024, 16:15 часа
Който и е правил мундзата, ръцете си е оставил

ицо

25.03.2024, 10:39 часа
Вече всеки кмет краде за лични облаги и за неговите покровители за народа не се мисли !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha