Извънредно! Жена от Хърлец е дала положителна проба за коронавирус на бърз тест

Извънредно! Жена от Хърлец е дала положителна проба за коронавирус на бърз тест Жена от село Хърлец е дала положителна проба за корононавирус на първия бърз тест, който ѝ е бил направен в МБАЛ “Св. Иван Рилкси“ в Козлодуй, научи агенция BulNews. 
Нова проба на пациентката е била взета и изпратена до Националната референтна лаборатория в София, а резултатът се чака все още, информираха от РЗИ – Враца. В момента, жената си е вече вкъщи, тъй като е в добро състояние.
„Положителен е бързият тест, който й е направен в болницата. След това проба на пациентката е била взета и изпратена в лаборатория в София. Все още се чака резултатът, към момента все още нямаме никаква информация. Първо информация ще получат в болницата защото те са изпратили теста, той не е минавал през нас. И от референтната лаборатория в столицата ще им отговорят пъро на тях. По принцип практиката е такава, болничното заведение или РЗИ, или който изпрати теста, първо отговорът се дава на него и след това към нас идва. Иначе поводът за да й бъде направен PСR тестът в София, е именно положителната проба от бързия тест“, поясниха специалистите от РЗИ във Враца.
07.04.2020, 14:18 часа
5026 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha